Olen opintovapaalla työpaikastani. Voinko tilata sinisen opiskelijakortin?

Jos et työskentele opintojesi aikana vakituisessa toimessasi etkä nosta siitä palkkaa, voit saada kortin. Sinun tulee kuitenkin täyttää myös kaikki muut kortin ehdot.

Olen iltatöissä opintojen ohella, joten voinko saada kortin?

Ilta-/viikonlopputyö ei ole este opiskelijakortin saamiselle. Jos opiskelusi tähtää tutkintoon, olet oikeutettu opiskelijakorttiin.

Jos olet päiväopiskelija ja olet suorittamassa ammattikorkeakoulututkintoa, olet siis varmuudella oikeutettu korttiin ja alennuksiin. Myös ilta- ja monimuoto-opiskelijat ovat oikeutettuja opiskelijakorttiin kunhan tutkintoon johtava koulutus-kriteeri täyttyy.

Mitä tarkoittaa opiskelijakortin tilaamisen yhteydessä opiskelijakunnan jäsenyys?

Opiskelijakortti on todiste opiskelijastatuksestasi valtakunnallisesti ja opiskelijakunta on se taho joka varmentaa tämän statuksen liittämällä korttiin lukuvuositarran, jonka saat kun maksat opiskelijakunnan jäsenyyden.

Pelkkä opiskelijakortti ilman tarraa ei siis ole pätevä todiste opiskelijastatuksen varmentamiseen.

Kauanko jäsenyyteni sekä kortissa oleva tarra on voimassa?

Tarroja on kahta erilaista: lukuvuosi- sekä syksytarroja.

Lukuvuositarra on voimassa lukuvuoden päättymistä seuraavan syyskuun loppuun. Syksytarra on voimassa syyslukukauden jälkeisen tammikuun loppuun.

Voinko saada postissa uuden tarran opiskelijakorttiini?

Opiskelijakunta ei lähetä yksittäisiä tarroja postitse, mutta mikäli sinulla on maksettuna jäsenyyksiä, voit lähettää korttisi postitse opiskelijakuntaan. Liimaamme tarran korttiin toimistollamme ja lähetämme sen takaisin (muista liittää mukaan palautuskuori).

Ilmoitathan aina joko puhelimitse tai sähköpostilla mikäli aiot lähettää kortin toimistollemme tarran liimaamista varten.

Mistä saan opiskelijakorttini?

Kaikki fyysiset kortit lähetetään painosta opiskelijakunnan toimistolle. Toimitusaika voi vaihdella riippuen painotalon ruuhkasta mutta on yleensä n. 1-2 vkoa tilauksesta.

Olen opiskellut ammattikorkeakoulussa muualla ja minulla on toisessa opiskelijakunnassa käyttämäni opiskelijakortti, voinko käyttää tätä korttia ja liittyä SAIKOn jäseneksi maksamalla vain jäsenmaksun?

Et voi. Jokaisella opiskelijakunnalla on oma tunnuksin varustettu korttinsa ja niihin voi liimata tarroja vain ko. kortissa mainittu opiskelijakunta. Vaikka käytännössä kortit ovat samanlaisia ja niillä on samat edut, niihin ei voi liimata tarroja ristiin.

Entä jos olen vain vaihtanut koulutusalaa Saimiassa?

Silloin asia on eri, kortissa on tarpeeksi tunnistetietoja ja kyseessä on SAIKOn tiedoilla varustettu kortti joten voit jatkaa sen käyttöä. Muistathan kuitenkin ilmoittaa SAIKOlle koulutusohjelman vaihdosta!

Jos maksan jäsenmaksuni 3 vuodeksi ja olen poissaolevana jossain vaiheessa 1 lukukauden/vuoden, siirtyvätkö jo maksamani lukukausien jäsenyydet eteenpäin, vaikken käytä niitä hakemalla lukukaudelle/vuodelle tarraa?

Eivät. Etukäteen maksettu jäsenmaksu kuluu siitä huolimatta, oletko noutanut lukuvuositarraa tai et. Poissaoleva opiskelija ei voi myöskään olla opiskelijakunnan jäsen, joten opiskelijakortin käyttäminen poissaoloaikana on sitä vastoin myös kiellettyä. Poissaolosta olisi hyvä ilmoittaa opiskelijakunnalle erikseen; pelkkä ilmoitus koululle ei riitä.

Voinko erota opiskelijakunnasta? Missä tapauksessa tämä on tarpeellista?

Opiskelijakunnasta voi erota koska tahansa esimerkiksi kun vaihdat koulua tai eroat siitä, tai muusta henkilökohtaisesta syystä. Jo maksetuista käyttämättömistä jäsenyyksistä on opiskelijalla oikeus saada jäsenmaksupalautus. Palautusta saa käyttämättömistä lukukausista (puolivuotisjakso). Jos sinulla on lukuvuoden alkaessa jaksoja käyttämättä, hae palautusta viimeistään 30.9. syyslukukauden osalta tai 31.1. kevätlukukauden osalta.

Jos haluat erota opiskelijakunnasta, täytä jäsenmaksupalautuslomake, ja toimita se opiskelijakunnalle opiskelijakortin kanssa.

Palautuksen suuruus määräytyy maksettujen jaksojen määrästä sekä siitä paljonko niitä on jäljellä, alla esimerkki:

Maksat kahden vuoden jäsenyyden ja otat korttiisi lukuvuositarran syyskuussa, täten olet käyttänyt vuoden jäsenyyden joka tarkoittaa kahta lukukautta. Eroat vuoden opintojen jälkeen esimerkiksi vaihtaaksesi toiseen kouluun.

Voit anoa jäsenmaksupalautusta käyttämättömästä vuodesta, jonka suuruus määräytyy maksetun kahden vuoden jäsenyyden mukaan, tästä summasta vähennetään myös käsittelymaksu.

HEIMO
Eekoo
OmaSp
Ammattiliitto Pro
headspeech-bubbleanchorellipsisthumbs-o-uptwitterfacebookinstagram