Tästä julkaisusta löytyy toinen osa Linnalan kampuksella järjestetyn keskustelutilaisuuden kysymyksistä ja vastauksista.

TILAT

Miten korvataan pajatilat? Luokkahuoneet eivät riitä työskentelyyn?
Pyritään järjestämään asiat niin, että samat asiat voidaan tehdä uudellakin kampuksella. Opetussuunnitelmaa kehitetään ja tämän seurauksena jotkin työmuodot voivat poistua. Ylioppilastalolle mahdollista rakentaa luokkatilaa työskentelyyn ja liuotintyöskentelytilat sijoittunevat laboratoriohalliin.  

Opiskelijan työpisteet uudella kampuksella?
Jokaiselle tarvitsevalle pyritään saamaan oma työpiste. Lisäksi 1. vuoden opiskelijoille tarkoituksena saada oma luokkatila. Eri alojen tarpeet pyritään huomioimaan ja samankaltaiset tilat saamaan lähekkäin. Lopputyötä tekeville tulee omat tilat, mutta tilan yksityisyydestä ei voida vielä olla varmoja.

Onko valaistus suunniteltu tarpeita vastaavaksi?
Valaistus tulee olemaan riittävä ja sitä parannetaan tarpeen mukaan.

Näyttelytilat Lappeenrannassa, kuten nyt on Imatran museon kanssa?
Asiasta keskusteltu, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty. Imatra edelleen kiinnostunut jatkamaan yhteistyötä kuten tähänkin asti.

Ilta- ja viikonlopputyöskentymahdollisuudet?
Kirjasto on jo avoinna 24/7. Pyritään myös saamaan luokkatilat käyttöön ympäri vuorokauden kulkuavaimella.

OPETUS JA OPISKELU

Tulostusmahdollisuudet Skinnarilassa?
Opiskelijoiden tulostus uudistunut Skinnarilassa ja kaikki tulostukset tapahtuvat nykyään opiskelijatunnisteen kautta. Kopiointikiintiöt vaihtelevat alojen mukaan ja huomioidaan toki eri alojen erityistarpeet.

Säilyyhän henkilöstö ennallaan?
Henkilöstöön ei ole tulossa muutoksia.

Olisiko tulevaisuudessa mahdollista tehdä yhteistyötä esim. taide-terapian osalta?
On mahdollista. Sosionomin koulutus on siirtymässä verkkoon, jolloin kurssien käyminen sieltäkin helpottuu.

Opintosuunnitelman supistuessa, mitä siitä jää pois?
Kivenveistäminen on jäämässä ainakin toistaiseksi pois opetussuunnitelmasta tai mahdollisesti siirtymässä korvaavaan paikkaan. Kampuksella sen järjestäminen ei ole asianmukaista.

MUITA KYSYMYKSIÄ

Opiskelijaterveydenhuollon toimivuus?
Lappeenrannassa Eksoten järjestämä terveydenhuolto YTHS:n kanssa samoissa tiloissa. Harvoin ruuhkaa vapaaseen vastaanottoaikaan. Toimii paremmin kuin tällä hetkellä Imatralla.

Mihin mahtuu pysäköimään?
Piha-alueilla on siirrytty käyttämään e-parking järjestelmää ja samalla pysäköintipaikkoja on vapautettu opiskelijoiden käyttöön. Pysäköintialue on varausten osalta hieman ylibuukattu, jotta kapasiteetti saadaan tehokkaasti käyttöön – kaikki eivät kuitenkaan ole samanaikaisesti paikalla. Maksullisuudella ei haeta voittoa, vaan katetaan järjestelmän kulut ja varmistetaan, että pysäköintialueille ei pysäköi muut kuin LUTin ja Saimian opiskelijat ja henkilökunta. Pysäköintipaikan varaus vaatii HAKA-tunnistautumisen.

Ehdimmekö syömään Skinnarilassa?
Ruokalakapasiteetti tulee riittämään. Skinnarilassa on 4 ravintolaa joihin on sisäpuolinen kulkuyhteys sekä viides kävelymatkan päässä oleva. Jonoja ilmaantuu 11.15-11.45 välisenä aikana, mutta jonot purkautuvat nopeasti.

Eekoo
OmaSp
Ammattiliitto Pro
LOAS
headspeech-bubbleanchorellipsisthumbs-o-uptwitterfacebookinstagram