Linnalan kampuksella järjestettiin avoin keskustelutilaisuus kampuksen muuttoon liittyen. Olemme koonneet grillauksessa kysytyt kysymykset, ja niistä saadut vastaukset yhteen. Tässä ensimmäinen osa.

MUUTTO

Milloin toiminta päättyy Imatralla? Milloin muutto on ajankohtainen?
Talo tyhjenee kesäkuun alkuun mennessä, tarkempi aikataulu jäsentyy suunnittelun edetessä, mutta viimeinen takaraja talon tyhjänä olemiselle on kesä-heinäkuun vaihde.

Mitä minun tulisi opiskelijana huomioida muutossa?
Kaikki omat tavarat pois koululta ajoissa. LOAS infoaa asuntoasioista tarkemmin lähempänä. Tarkempi aikataulu ja ohjeistus tulee muuttoon myöhemmin.

Milloin palautan Imatran kulkutäpän ja mihin?
Ohjeet palautuksesta tulee myöhemmin. Jos olet lähdössä vaihtoon ja olet poissa muuton aikaan, palauta täppä ennen reissuun lähtöä.

 

ASUMINEN JA JOUKKOLIIKENNE

Löydänkö Lappeenrannasta asunnon vai joudunko kuukausiksi hätämajoitukseen?
Lappeenrannassa on nähdäksemme hyvä asuntotilanne. Hätämajoitusajat eivät ole pitkiä ja kaikille varmasti löytyy asunto joko LOASin kautta tai yksityiseltä sektorilta.

Kulkuyhteydet Skinnarila-Imatra välillä?
Ylimääräisen bussivuoron järjestäminen illaksi epätodennäköistä, mutta keskustan kautta vaihdolla pääsee kyllä Imatralle. Myös junalla matkustaminen voi olla varteenotettava vaihtoehto, juna jopa bussia halvempi ja kulkee melko myöhään

 

TILAT

Mihin mahdumme?
Alustava tilaohjelma tehty ja tilasovitusta on alettu tekemään. Hotran osalta erikoistilat kuten keittiöt tulevat AMK päärakennukseen, muut opintojaksot kuten kielet ym. tullaan toteuttamaan nykyisissä tiloissa muun opetuksen lomassa. Kuvataiteen osalta tilat tulevat vanhoihin laboratoriotiloihin ja sekä mahdollisesti yo-talolle. Tarkoitus ei ole survoa kaikkia toimintoja vanhoihin tiloihin vaan lisää tilaa on tulossa. Osa erikoistiloista toiminee LUT:in kanssa yhdessä, tästä esimerkkinä erikoistyötilat kuten hitsaus.

Miten varmistetaan yhteistilan riittävä käyttöaika?
Erikoistilat, kuten hitsaus yms. on LUTin puolest vähäisemmällä käytöllä eikä käytetä opetukseen, vaan tutkimus ja projektitöihin. Tilojen osalta varausjärjestelmän käyttö voisi olla järkevää, jolloin opiskelija saisi tilan käyttöönsä haluamakseen määräajaksi.

 

OPETUS JA OPISKELU

Mikäli kurssi viivästyy aikataulujen pettäessä, niin voidaanko vastaavia tiloja järjestää, että kurssi saadaan pyörimään. Voiko perustyöskentely jopa estyä?
Perustyöskentely ei tule estymään. Työtiloja ja luokkia järjestellään ja työstetään tarvittaessa valmistumisen mukaisesti. Opiskelijat otetaan mukaan suunnitteluun tiiviisti, kun se on ajankohtaista.

Onko myöhästymiset aikataulussa kuinka todennäköisiä?
Aikataulun ei pitäisi olla ongelma. Suunnittelu on hyvin käynnistynyt ja aikaa on varattu riittävästi.

Jos aikataulu kuitenkin pettää, voiko se vaikuttaa valmistumiseen?
Ei. Kesäkursseja ei ymmärrettävistä syistä järjestetä. Jos viivästymisiä muutoin ilmenee, niin korvaavia keinoja ja aikatauluja järjestetään opintojen saattamiseksi maaliin aikataulussaan.

HEIMO
SaLUT
Ammattiliitto Pro
OmaSp
headspeech-bubbleanchorellipsisthumbs-o-uptwitterfacebookinstagram